Φασόλια ελέφαντες έγχρωμοι Πρεσπών

Ελληνικό προϊόν
Ελληνικό προϊόν

Οι έγχρωμοι ελέφαντες Πρεσπών αποτελούν μια τοπική ποικιλία με μοναδικά χαρακτηριστικά που διακρίνεται από το μεγάλο μέγεθος των φασολιών και το μοβ-μαύρο χρώμα τους. Συγκριτικά με τα λεύκα φασόλια είναι πιο θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους και έχουν μια μοναδική, γλυκιά γεύση.Τα φασόλια Πρεσπών αποτελούν παραδοσιακό προϊόν της περιοχής. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, ενώ ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους που οφείλεται στον τόπο αλλά και στον τρόπο παραγωγής τους. Έχουν χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης(Π.Γ.Ε). Επιπλέον, η καλλιέργεια των φασολιών των Πρεσπών έχει ενταχθεί στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης τα φασόλια Πρεσπών καλλιεργούνται ακολουθώντας ένα σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον έτσι ώστε να παράγονται προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές των φασολιών Πρεσπών.

8,00 / 1 Κιλό (kg)

Μη διαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

Γραμμάρια (gr)

Δυνατότητα παραγγελίας: από 250 εως 3000 γραμ

Αποστολή με / Παραλαβή:
Ελαιοπηγή - Παράδοση κατ'οίκον
Courier (Παράδοση σε 1-2 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αποστολής)
ΕΛΤΑ (Παράδοση σε 7-10 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αποστολής)
Φοιτητικό ΕΛΤΑ (Παράδοση σε 7-10 ημέρες. Απαιτείται φοιτητικό πάσο για παραλαβή)
Παραλαβή από το κατάστημα

Τα φασόλια Πρεσπών έχουν χαρακτηριστεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και για το σύνολο των προϊόντων του Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» ακολουθείται το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Με βάση το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» έχει πιστοποιηθεί κατά:
• AGRO 2-1, Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος – Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Γεωργική Παραγωγή, Μέρος 1ο: Προδιαγραφή και 
• AGRO 2-2, Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος – Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Γεωργική Παραγωγή, Μέρος 2ο: Απαιτήσεις για την Εφαρμογή στη Φυτική Παραγωγή. Εκτός αυτών ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» ακολουθεί τα πρότυπα ποιότητας:
•  ISO 9001:2008, που αφορά στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και
• ISO 22000:2005, που αφορά στη διασφάλιση των προϊόντων για την ασφάλεια και την υγεία του καταναλωτή, ανταποκρινόμενος πλήρως στις απαιτήσεις που  τίθενται από τον ΕΛΟΤ.
Κατά την είσοδό τους τα προϊόντα στο Διαλογητήριο – Συσκευαστήριο του Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» υφίστανται μία σειρά ποιοτικών ελέγχων για την εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των φασολιών Πρεσπών. Για το σύνολο των φασολιών Πρεσπών του Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» πραγματοποιούνται έλεγχοι (α) υγρασίας, (β) περιεκτικότητας ξένων υλών και (γ) οσμής. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανά περιοχή και παραγωγό πραγματοποιούνται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βαρέα μέταλλα (π.χ. κάδμιο) στα προϊόντα. 
Τέλος, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται χημικοί έλεγχοι ανά κατηγορία προϊόντος για την περιεκτικότητα σε ότι αφορά στις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες, τη θερμιδική αξία, την ενέργεια κλπ.