Ζυμάρι ολικής άλεσης για πίτσα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
09/08/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κ.γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια λεκάνη ρίχνω το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη, ανακατέυω και αφήνω 2-3' να κάνει φουσκάλες
  • Ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι με το αλάτι και σιγά σιγά τα ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε αρκετή ώρα μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Ίσως χρειαστεί πολύ λίγο παραπάνω νεράκι. Πάντα ρίχνουμε με προσοχή.
  • Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 20-30' και στην συνέχεια ανοίγουμε στο επιθυμητό μέγεθος πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια!
  • Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα με βασιλικό και ότι άλλο υλικό μας αρέσει .
  • Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και στη μέση προς χαμηλή σχάρα του φούρνου μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα