Μαγειρική και Διατροφή

  • Αυτό το ξέρατε;
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 23/11/2019
  • Αυτό το ξέρατε;
Ρυζεμπορική - 01/11/2019

Οι φακές είναι από τα πιο διαδεδομένα κι αγαπημένα όσπρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναντώνται σε ποικιλία χρωμάτων και  μεγεθών με ή χωρίς τον φλοιό τους, ολόκληρες ή διασπασμένες. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή φακής είναι η Αμερική και ο Καναδάς. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές, όπως η Λάρισα, η Κοζάνη, τα Φάρσαλα και η Εγκλουβή της Λευκάδας. Ο κύριος τρόπος μαγειρέματος της φακής είναι κυρίως σαν σούπα, αλλά και ως σαλάτα ή γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.

  • Συμβουλές διατροφολόγου-διαιτολόγου
ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ/ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ - 01/10/2019

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

  • Συμβουλές διατροφολόγου-διαιτολόγου
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 30/08/2019

Υγιεινές προτάσεις για την σωστή διατροφή του παιδιού στο σχολείο.

  • Συμβουλές διατροφολόγου-διαιτολόγου
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 10/07/2019

Βασικές διατροφικές συμβουλές για αυτή την περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας

  • Συμβουλές μαγειρικής
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 10/07/2019

Οι Γάλλοι την ονομάζουν ανάλογα με το λεμόνι ή το ξίδι, που χρησιμοποιείται σαν βασικό υλικό, άλλοτε citrouette(citron=λεμόνι) άλλοτε vinaigrette. Η επιλογή της μιας ή της άλλης παραλλαγής , εξαρτάται από την προσωπική σας γευστική προτίμηση.