Μαγειρική και Διατροφή

  • Αυτό το ξέρατε;
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 23/04/2020

Ένα υπερόπλο στην διατροφή μας που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας.

  • Συμβουλές διατροφολόγου-διαιτολόγου
ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ/ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ - 23/04/2020

Το χαρουπάλευρο έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και το χρώμα του κακάου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, αλλά και διαφόρων γλυκών. Πριν από μερικούς αιώνες, το χαρουπάλευρο ήταν ένα από τα σημαντικότερα γλυκαντικά τροφίμων στον κόσμο και η υγιεινή, θα λέγαμε, "σοκολάτα".

  • Αυτό το ξέρατε;
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 23/11/2019
  • Αυτό το ξέρατε;
Ρυζεμπορική - 01/11/2019

Οι φακές είναι από τα πιο διαδεδομένα κι αγαπημένα όσπρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναντώνται σε ποικιλία χρωμάτων και  μεγεθών με ή χωρίς τον φλοιό τους, ολόκληρες ή διασπασμένες. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή φακής είναι η Αμερική και ο Καναδάς. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές, όπως η Λάρισα, η Κοζάνη, τα Φάρσαλα και η Εγκλουβή της Λευκάδας. Ο κύριος τρόπος μαγειρέματος της φακής είναι κυρίως σαν σούπα, αλλά και ως σαλάτα ή γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.

  • Συμβουλές διατροφολόγου-διαιτολόγου
ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ/ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ - 01/10/2019

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ