Τα ξερά κουκιά ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων και έχουν γλυκιά γεύση που θυμίζει φασόλι. Χρησιμοποιούνται πολύ στη μεσογειακή και μεσανατολική κουζίνα. Τρώγονται μαγειρεμένα γιαχνί, ψητά αλλά και ως φάβα. Είναι όμως αρκετά δύσπεπτα και χρειάζονται αρκετές ώρες μούλιασμα στο νερό. Καλλιεργούνται κυρίως στην Κρήτη, στην Τρίπολη και στην Εύβοια
Γεμίστε το καλαθάκι του πικ νικ με τις αγαπημένες σας λιχουδιές.
Είναι η παραδοσιακή, γλυκιά και νηστίσιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας που προσφέρεται στη μνήμη του Αγίου.
Σκεφτείτε μια πίτσα, ένα γκρατέν, μια Μεξικάνικη quesadilla, χωρίς την κρεμώδη νοστιμιά του λιωμένου τυριού! Όχι όμως οποιουδήποτε τυριού… Ορισμένα τυριά δεν συμπεριφέρονται «καλά» στο λιώσιμο: είτε αρνούνται να λιώσουν, είτε γίνονται λαστιχωτά και ινώδη, αντί για κρεμώδη. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς την τέχνη του «λιώνειν» (που είναι ξεκάθαρα θέμα Χημείας), ώστε κάθε πιάτο να είναι πλούσιο, κρεμώδες και νόστιμο, όπως προβλέπεται από τη συνταγή! Να τι πρέπει να γνωρίζετε: