Το κεχρί καλλιεργείται απο την προιστορική εποχή στην Αφρική και την Ινδία. Σήμερα, βρίσκεται στην 6η θέση των πιο σημαντικών σιτηρών στον κόσμο και με αυτό τρέφεται το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Πρόκειται για ένα εύπεπτο τρόφιμο, γεμάτο πολυτιμα θρεπτικά συστατικά και θεωρείται ενα απο τα λιγότερα αλλεργιογόνα σιτηρά. Είναι πλούσιο σε πρωτείνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β,σίδηρο, ασβέστιο, κάλλιο, χαλκό και ψευδάργυρο.
Μια λίστα με τα απαραίτητα που θα πρέπει να υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας μας.