Ρεβύθια σούπα με λεμόνι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
29/10/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 200 γρ λάδι
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό χλιαρό σε μια λεκάνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου
  • Την επόμενη μέρα, χύνουμε αυτό το νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.
  • Όταν τα ρεβύθια αρχίζουν να βράζουν αφαιρέστε τον αφρό από την επιφάνεια και χαμηλώστε την φωτιά στο μισό
  • Ρίξτε ολόκληρα τα λαχανικά(καρότο, 2 κρεμμυδια, 1 μικρή πατάτα) και ΣΙΓΟΒΡΑΣΤΕ με μισόκλειστο καπάκι στην κατσαρόλα
  • Αν χρειαστεί να ρίξετε λίγο νερό κατα την διάρκεια του βρασίματος να είναι ζεστό για να μη σκληρύνουν.
  • Μετά από 50' βγάλτε τα λαχανικά με μια κουτάλα, αλέστε τα στο μούλτι και ξαναρίξτε τα μέσα στη σούπα μαζί με το ελαιόλαδο
  • Βράστε άλλα 10' ρίξτε το χυμό λεμονιού και αποσύρετε από φωτιά.Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα