Μπισκότα σοκολάτας τύπου Digestive
- 165 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 135γρ βρώμη
- 1/4 κουταλιά σόδα
- 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 60γρ ζάχαρη καρύδας
- 3 κουταλιές σούπας γάλα
- 130 γρ κρύο βούτυρο σε κομματάκια
- 150 γρ λιωμένη σοκολάτα
- Τρίβουμε τη βρώμη στον πολυκόφτη να γίνει σκόνη και την ανακατεύουμε με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τη σόδα , το αλάτι και τη ζάχαρη καρύδας.
- Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκι στη ζύμη μαζί με 2-3 κουταλιές σούπας γάλα.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια και δημιουργούμε μια σφικτή ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου.
- Κόβουμε σε κυκλάκια με τη βοήθεια ενός κουπ πατ ή ενός ποτηριού και τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20'
- Στο μεταξύ σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα.
- Όταν ψηθούν τα μπισκότα απλώνουμε από μια κουταλιά σοκολάτα στο καθένα.