Μπισκότα σοκολάτας τύπου Digestive

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
16/05/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 165 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 135γρ βρώμη
  • 1/4 κουταλιά σόδα
  • 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 60γρ ζάχαρη καρύδας
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  • 130 γρ κρύο βούτυρο σε κομματάκια
  • 150 γρ λιωμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τη βρώμη στον πολυκόφτη να γίνει σκόνη και την ανακατεύουμε με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε τη σόδα , το αλάτι και τη ζάχαρη καρύδας.
  • Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκι στη ζύμη μαζί με 2-3 κουταλιές σούπας γάλα.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια και δημιουργούμε μια σφικτή ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου.
  • Κόβουμε σε κυκλάκια με τη βοήθεια ενός κουπ πατ ή ενός ποτηριού και τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20'
  • Στο μεταξύ σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα.
  • Όταν ψηθούν τα μπισκότα απλώνουμε από μια κουταλιά σοκολάτα στο καθένα.