Brownies με ελαιόλαδο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
11/02/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 90 γρ αλεύρι
  • 100 γρ ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 30γρ φουντούκι τριμμένο(προαιρετικά)
  • 1κγ κανέλα
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ ή στο χέρι
  • Σε ένα άλλο σκεύος λιώνω σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
  • Ενώνω τα δυο μείγματα προσέχοντας να μην καίει η σοκολάτα & προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψάκι 20Χ20 και ρίχνω το μείγμα μου.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά
  • Μόλις σκάσει στην επιφάνεια είναι έτοιμο. Δεν θέλει πολύ ψήσιμο για να διατηρηθεί μαλακό εσωτερικά
  • Κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώ με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας