Τα βασικά μιας οργανωμένης κουζίνας.

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
23/09/2017

Αποθηκεύστε αυτά τα θαυμάσια,αγαπημένα υλικά και θα είστε πάντα έτοιμοι να δημιουργήσετε στην κουζίνα σας τις περισσότερες συνταγές ανα πάσα στιγμή !!

  •  Ζυμαρικά σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Αν δεν χρησιμοποιήσετε όλο το πακέτο σε μια συνταγή μπορείτε το υπόλοιπο να το αποθηκέυσετε σε ένα ειδικό ,ψηλό,δοχέιο 
  • Ξερά όσπρια- κατάλληλα για γρήγορες σούπες και βραστά
  • Ρύζι-αρπόριο,κίτρινο, καρολίνα & μπασμάτι αρκούν για τις περισσότερες συνταγές. Αν τώρα είστε λάτρεις της πιο υγιεινής διατροφής μπορείτε να αποθηκέυσετε και καστανό.
  • Αλεύρι (άσπρο&ολικης)και ξερη μαγιά -Υλικά απαράιτητα για τα αρτοπαρασκευάσματα όπως ζύμη για πίτσα, ψωμί, κέικ, κουλούρια Προσοχή, τα φρέσκα αλεύρια τους καλοκαιρινούς μήνες διατηρούνται εντός ψυγέιου.
  • Ζάχαρες- σε κόκκους ή άχνη & κακάο σε σκόνη
  • Προϊόντα με βάση την ντομάτα όπως κονσέρβα, έτοιμες σάλτσες ή πελτέ
  • Λάδια-Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
  • Ξίδια- από λευκό η κόκκινο κρασί και βαλσάμικο
  • Ζωμούς- κοτόπουλου ή λαχανικών.
  • Ψάρι σε κονσέρβα - τόνο, αντζούγιες, σαρδέλες, σολομός.
  • Ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.
  • Μπαχαρικά σε γυάλινα βαζάκια για να μην χάνουν την μυρωδιά τους-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, πάρπικα, δάφνη, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη
  • Φρυγανιές, παξιμάδια ή γαλέτα
  • Γάλα εβαπορε & ζαχαρούχο 

Έχοντας πάντα και τα απαραίτητα ζαρζαβατικά είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις συνταγές σας.

Ένα καλά οργανωμένο ντουλάπι μας λύνει τα χέρια και μας εξοικονωμεί χρόνο και χρήμα. Μερικές από τις παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

  1. Nα μετακινείτε τακτικά τα προιόντα που έχετε στα ντουλάπια σας ώστε τα παλιότερα να μπαίνουν μπροστά και να τα χρησιμοποιείται πρώτα.
  2. Να βάζετε τα πράγματα σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να ξέρετε πού βρίσκετε το κάθετι την στιγμή που το θέλετε
  3. Ελέγχετε τακτικά τις ετικέτες με τις ημερομηνίες λήξης και πετάξτε ότι δεν είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί.
  4. Τα πλαστικά κλιπς, τα ειδικά σακουλάκια φαγητού , τα τάπερ και τα ειδικά δοχεία θα σας εξασφαλίσουν χώρο στις συσκευασίες που έχουν μισο-τελειώσει.
  5. Πολύ σημαντικός κανόνας είναι να καθαρίζονται τα ντουλάπια τακτικά απο υπολοίμματα τροφής ή ψίχουλα ώστε να αποφύγετε την επίσκεψη απο τα έντομα και άλλους οργανισμούς