LSA: Τι είναι και πως μας οφελεί;

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
23/04/2020

Η τάση της εποχής για καθαρά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα έχει δημιουργήσει καινούριες ιδέες για το πως μπορούμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Μια από αυτές είναι και το LSA το οποίο ουσιαστικά είναι αλεσμένοι ξηροί καρποί. Οι τρεις ξηροί καρποί που "συνεργάζονται" σε αυτό το μείγμα είναι ο λιναρόσπορος(lineseeds), o ηλιόσπορος(sunseeds) αλλά και τα ωμά αγύγδαλα(almonds). Tα αρχικά των τριών σχηματίζουν το ακρωνύμιο LSA.

Η συγκεκριμένη μίξη είναι εξαιρετικά υγιεινή γιατί μπορεί να προστεθεί παντού χαρίζοντας εκτός απο γεύση και έξτρα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Το λάδι απο τους τρεις αυτούς καρπούς είναι πλούσιο σε ωμέγα-3, βιταμίνες A,E,D,B, ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και φυσικά πρωτείνη. Αυτα βοηθουν το σώμα να κρατήσει τα επίπεδα γλυκοζης χαμηλά και ετσι να αποφέυγουμε το αίσθημα πείνας αλλα και την ανάγκη μας για γλυκό μιας και δίνουν μια αίσθηση κορεσμού. Επίσης, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καύση του λίπους. 

Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας και να το φυλάξετε σε ένα γύαλινο βαζάκι στο ντουλάπι ή στο ψυγείο κατα τους καλοκαιρινούς μήνες. Μιά με δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα που μπορείτε να προσθέσετε στο γιαούρτι σας, στο χυμό ή στο smoothie, σε ένα μπολ με κομμένα φρούτα,στη σαλάτα ή ακόμη να τα ρίξετε μεσα στη ζύμη για κεικ,μπισκότα,κουλουράκια ή ψωμί.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ(μπορείτε να την πολλαπλασιάσετε αν θέλετε περισσότερη ποσότητα)

150γρ λιναρόσπορος https://www.elaiopigi.gr/560/linarosporos/

100 γρ ηλιόσπορος https://www.elaiopigi.gr/559/iliosporos/

50γρ αμυγδάλα ωμά https://www.elaiopigi.gr/617/amygdalopsixa-boloy-omi-1/

Τα αλέθουμε όλα μαζί σε ένα πολυκόφτη κουζίνας.

(Κάντε κλικ στο link για άμεση αγορά λιναρόσπορου, ηλιόσπορου και αμυγδάλου)