CLEAN EATING -Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης ταυτόχρονα;
Η φάβα είναι ο καρπός του φυτού λαθούρι, που μετά την αποξήρανσή του θρυμματίζεται και μαγειρεύεται. Συνεπώς δεν πρόκειται για κάποιο φυτικό είδος αλλά για μαγειρικό προϊόν.Παρόλο που στην Ελλάδα η φάβα είναι ο χυλός από τα βρασμένα και αλεσμένα σπέρματα του αποφλοιωμένου λαθουριού, σε άλλες χώρες παρασκευάζεται είτε από μπιζέλι είτε από κουκί. Η πιο φημισμένη φάβα στη χώρα μας είναι της Σαντορίνης, ενώ καλλιεργείται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, στο Φενεό, στην Πρέβεζα και στις Ερυθρές Αττικής. Η κυριότερη χώρα εισαγωγής της είναι η Τουρκία.
Υπερτροφές σύμμαχοι στην υγεία μας
Τι είναι τελικά οι λιγούρες και πως μπορούμε να αποφύγουμε να πάρουμε κιλά εξαιτίας τους.
H όλυρα, ή αγριοσίταρο, ή ντίνκελ είναι μια αρχαία ποικιλία σίτου με ελαφρώς γλυκιά γεύση.