Μαγειρική και Διατροφή

  • Αυτό το ξέρατε;
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 01/03/2018

CLEAN EATING -Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  • Συμβουλές διατροφολόγου-διαιτολόγου
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 01/03/2018

Πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης ταυτόχρονα;

  • Αυτό το ξέρατε;
Ρυζεμπορική - 19/02/2018

Η φάβα είναι ο καρπός του φυτού λαθούρι, που μετά την αποξήρανσή του θρυμματίζεται και μαγειρεύεται. Συνεπώς δεν πρόκειται για κάποιο φυτικό είδος αλλά για μαγειρικό προϊόν.Παρόλο που στην Ελλάδα η φάβα είναι ο χυλός από τα βρασμένα και αλεσμένα σπέρματα του αποφλοιωμένου λαθουριού, σε άλλες χώρες παρασκευάζεται είτε από μπιζέλι είτε από κουκί. Η πιο φημισμένη φάβα στη χώρα μας είναι της Σαντορίνης, ενώ καλλιεργείται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, στο Φενεό, στην Πρέβεζα και στις Ερυθρές Αττικής. Η κυριότερη χώρα εισαγωγής της είναι η Τουρκία.

  • Συμβουλές μαγειρικής
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 03/02/2018

Υπερτροφές σύμμαχοι στην υγεία μας

  • Συμβουλές διατροφολόγου-διαιτολόγου
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 01/02/2018

Τι είναι τελικά οι λιγούρες και πως μπορούμε να αποφύγουμε να πάρουμε κιλά εξαιτίας τους.

  • Αυτό το ξέρατε;
ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ - 29/01/2018

H όλυρα, ή αγριοσίταρο, ή ντίνκελ είναι μια αρχαία ποικιλία σίτου με ελαφρώς γλυκιά γεύση.