Σπιτική πάστα φουντουκιού
- 250γρ φουντούκι
- 100 γρ μέλι
- 2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κ. γλυκού υγρή βανίλια
- Λίγο νερό ή λίγο γάλα εβαπορέ
- Βάζω τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά
- Τα αφήνω να κρυώσουν και προσπαθώ να αφαιρέσω όσο μπορώ απο τήν φλούδα τους τρίβοντάς τα με τα χέρια μου
- Τα τοποθετώ στο πολυκόφτη και τα χτυπάω αρκετά μέχρι να λιώσουν καλά
- Aυτή η διαδικασία θα πάρει 10-12 λεπτά και θα χρειαστεί αρκετές φορές να καθαρίσετε τα πλαινά του πολυκόφτη με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια προσθέτω το κακάο , το μέλι και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμη
- Προσθέτω λίγο νερό ή γάλα ανάλογα πόσο πυκνή ή ρευστή τη θέλω
- Διατηρείται σε ένα γυάλινο μπολ και εκτός ψυγείου
- *για πιο γλυκιά γεύση δοκιμάστε να προσθέσετε αντί για νερό, μια δυο κουταλιές ζαχαρούχο γάλα.