Σπιτική πάστα φουντουκιού

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
30/10/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ φουντούκι
  • 100 γρ μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κ. γλυκού υγρή βανίλια
  • Λίγο νερό ή λίγο γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζω τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά
  • Τα αφήνω να κρυώσουν και προσπαθώ να αφαιρέσω όσο μπορώ απο τήν φλούδα τους τρίβοντάς τα με τα χέρια μου
  • Τα τοποθετώ στο πολυκόφτη και τα χτυπάω αρκετά μέχρι να λιώσουν καλά
  • Aυτή η διαδικασία θα πάρει 10-12 λεπτά και θα χρειαστεί αρκετές φορές να καθαρίσετε τα πλαινά του πολυκόφτη με μια σπάτουλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτω το κακάο , το μέλι και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμη
  • Προσθέτω λίγο νερό ή γάλα ανάλογα πόσο πυκνή ή ρευστή τη θέλω
  • Διατηρείται σε ένα γυάλινο μπολ και εκτός ψυγείου
  • *για πιο γλυκιά γεύση δοκιμάστε να προσθέσετε αντί για νερό, μια δυο κουταλιές ζαχαρούχο γάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα