Χυλοπίτες Μεγαλόπολης

Ελληνικό προϊόν
Ελληνικό προϊόν

Σύνθεση ανά κιλό: Αλεύρι σκληρό, Σιμιγδάλι, 5 Αυγά, Γάλα πρόβειο, Αλάτι Βρίσκονται δικαιωματικά στην κορυφή των παραδοσιακών ελληνικών ζυμαρικών αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με μία από τις πιο αγαπημένες και κλασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτή του κόκκορα με χυλοπίτες. Μακρόστενες, με πλατιά επιφάνεια, κρατούν επίσης υπέροχη συντροφιά σε κοκκινιστό μοσχαράκι ή κοτόπουλο, συνδυάζονται μοναδικά με τον πεντανόστιμο καβουρμά ενώ ακόμα και στη σπαρτιατική εκδοχή τους με θρυμματισμένη φέτα, αποτελούν την επιτομή της απλότητας και της γεύσης!

2,80 / (Συσκευασία 500)

Άμεση παραλαβή από το κατάστημα ή Άμεση Αποστολή

ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

Δυνατότητα παραγγελίας: από 1 εως 3 συσκ

Αποστολή με / Παραλαβή:
Ελαιοπηγή - Παράδοση κατ'οίκον
Courier (Παράδοση σε 1-2 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αποστολής)
ΕΛΤΑ (Παράδοση σε 7-10 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αποστολής)
Παραλαβή από το κατάστημα


Οι χυλοπίτες είναι είδος παραδοσιακόυ ελληνικού ζυμαρικού, που παρασκευάζεται από αλεύρι, αυγά και αλάτι. Οι χυλοπίτες, σε κάποια μέρη της Πελοποννήσου, ονομάζονται «τουτουμάκια».Η ζύμη ανοίγεται σε λεπτό φύλλο, και έπειτα κόβεται σε λωρίδες. Σε κάποιες περιοχές τεμαχίζονται σε μικρά τετράγωνα. Η διαδικασία αυτή στο παρελθόν γινόταν στο χέρι, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές. Οι χυλοπίτες απλώνονται για ορισμένες μέρες σε καθαρά σεντόνια, μακριά από σκόνες και έντομα για να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως. Τα λαζάνια παρασκευάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που κόβονται σε στενόμακρες λωρίδες.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Τον Μάιο του 1985 στην περιοχή της Μεγαλόπολης ξεκίνησε την λειτουργία του ένα εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών από την οικογένεια Ψύλλα. Ξεκινώντας λοιπόν από ένα μικρό εργαστήριο δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης και με την βοήθεια όλης της οικογένειας, κατάφερε γρήγορα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της πόλης και να λάβει μια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις τους.Κύριο μέλημα της βιοτεχνίας Ψύλλα αποτελούσε από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, η υιοθέτηση της παραδοσιακής συνταγής παρασκευής ζυμαρικών, καθώς και η διατήρηση της παράδοσης και της άριστης ποιότητας των προϊόντων της. Έχοντας μεγαλώσει και επεκταθεί με το πέρασμα των χρόνων, η βιοτεχνία «Παραδοσιακών Ζυμαρικών Μεγαλόπολης Ψύλλα» αποτελεί πλέον μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής που μπορεί να εξυπηρετήσει με μεγάλη ευκολία τις αυστηρές απαιτήσεις των πελατών της από όλες τις γύρω περιοχές, διατηρώντας παράλληλα την άριστη ποιότητα και την αξεπέραστη γεύση που έκανε γνωστά τα ζυμαρικά της.Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, έλαβε μέρος στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Olymp Awards 2021» αποστέλλοντας δείγματα από 4 προϊόντα της, έτσι ώστε να πιστοποιήσει και επίσημα την άριστη ποιότητά τους. Τα αποτελέσματα ήρθαν να επιβεβαιώσουν όλα τα παραπάνω και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την υστεροφημία της επιχείρησης, καθώς όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατάφεραν να αποσπάσουν το καθένα το δικό του ξεχωριστό βραβείο.Συγκεκριμένα, ο Χειροποίητος Ξινός Τραχανάς έλαβε το Χρυσό Βραβείο Γεύσης, τα Λαζάνια έλαβαν επίσης το Χρυσό Βραβείο Γεύσης, οι Τρίχρωμες Βίδες έλαβαν το Ασημένιο Βραβείο Γεύσης και τέλος, το Κριθαράκι έλαβε το Χάλκινο Βραβείο Γεύσης του διαγωνισμού.Όλες οι παραπάνω διακρίσεις που απέσπασε η επιχείρησή μας όχι μόνο δεν μας εφησυχάζουν, αλλά αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για περαιτέρω βελτίωση σε καθημερινή βάση. Στόχο της βιοτεχνίας «Παραδοσιακών Ζυμαρικών Μεγαλόπολης Ψύλλα» αποτελεί στον επόμενο διαγωνισμό Γευσιγνωσίας που θα συμμετάσχει, να αποσπάσει το χρυσό βραβείο σε όλα τα προϊόντα που θα λάβουν μέρος. Μέχρι τότε όμως, προτεραιότητά μας παραμένει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη ξεχωριστά, έτσι ώστε φεύγοντας από το κατάστημά μας και δοκιμάζοντας τα προϊόντα μας να είναι απόλυτα ευχαριστημένος και να θέλει να μας προτιμήσει ξανά και ξανά.