Κεϊκ με χαρούπι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
03/10/2020

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα χαρουπάλευρο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3/4 κούπας γάλα, ή χυμό πορτοκάλι ή νερό
  • 1κγ υγρή βανίλια
  • 2 κ.σούπας σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στο μίξερ χτυπάμε αυγά με ζάχαρη για 3΄ και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι , το χυμό (ή το νερό).
  • Κατόπιν βάζουμε το γάλα και το χαρουπάλευρο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, όχι με μίξερ.
  • Σε αυτό το σημείο βάζουμε αν θέλουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Σε μια αντικολλητική φόρμα για κεϊκ ρίχνω το μείγμα και το ψήνω για 40-45' στους 180 βαθμούς παντα σε προθερμασμένο φούρνο
  • Είναι έτοιμο όταν το τρυπήσω με ένα μαχαίρι και βγεί καθαρό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα