Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
07/11/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό(περίπου 200γρ)
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό(περίπου 200γρ)
  • 100 γρ αμυγδαλόψιχα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 500γρ ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλα
  • 4 φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό και τα μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 ' και αποσύρετε από τη φωτιά
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε τα αμύγδαλα αφού τα χοντροκόψετε και τα καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν πάρουν λίγο χρώμα ρίχνετε και τα δυο είδη σιμιγδαλιού ανακατεύοντας συνεχώς προσέχοντας να μην καεί.
  • Αφού βγάλετε τα μπαχαρικά και την φλούδα από το σιρόπι το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χαλβα και συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσοχή στην αρχή θα πιτσιλίσει λίγο
  • Όταν το σιμιγδάλι απορροφήσει όλο το σιρόπι και ο χαλβάς ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας σημαίνει ότι είναι έτοιμος
  • Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα του κεϊκ και ρίχνετε εκεί τον χαλβά και τον πιέζεται καλά να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Όταν κρυώσει τον αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζετε με κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο.
  • *βοηθάει να ξεκολλήσετε τα πλαινά με ένα μαχαιράκι πριν τον αναποδογυρίσετε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα