Γιαούρτι με γίδινο γάλα Ερίφι

Ελληνικό προϊόν
Ελληνικό προϊόν

Μετά τη ζύμωση του γάλακτος και τη βοήθεια ειδικών ωφέλιμων οργανισμών προκύπτει ένα προϊόν με ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά. Ένα γιαούρτι ελαφρύ και εύπεπτο που διατηρεί όλα τα προτερήματα της πρώτης ύλης του δηλαδή του γίδινου γάλακτος.

1,50 / (Συσκευασία 200γρ)

Άμεση παραλαβή από το κατάστημα ή Άμεση Αποστολή

ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

Δυνατότητα παραγγελίας: από 1 εως 3 συσκ

Αποστολή με / Παραλαβή:
Ελαιοπηγή - Παράδοση κατ'οίκον
Παραλαβή από το κατάστημα

Λιπαρά: 5γρ ανά 100γρ.
Συστατικά: παστεριωμένο γίδινο γάλα, καλλιέργεια γιαούρτης.
Λίγα λόγια για τον παραγωγό...
Ο Κώστας και ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου ανήκουν στη δεύτερη γενιά μιας επιχείρησης που άνοιξε ο πατέρας τους Νίκος στις αρχές του '50 συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση των παππούδων του στο Περιβόλι Σπερχειάδος, μια από τις πιο προνομιούχες ελληνικές περιοχές.Αρχικά, το σήμα κατατεθέν ήταν η φέτα τους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, που φτιάχνεται ακόμη στα ξύλινα βαρέλια με τον παραδοσιακό τρόπο. Στη συνέχεια, προστέθηκε η σειρά «Ρούμελη» με όλα τα κίτρινα τυριά (κεφαλίσιο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα) αιγοπρόβειας προέλευσης.Tελευταία, και πιο δημοφιλής, η σειρά «Ερίφι», από κατσικίσιο γάλα με πιο γνωστά το ξινόγαλο (δροσερό σαν νεράκι), το γιαούρτι (με την πέτσα του), το βούτυρο και το τσαλαφούτι - ένα είδος κατίκι που έχει μπει ήδη στη διαδικασία για κατοχύρωση τns μοναδικότητα του.Σε αυτά προσθέστε το γαλοτύρι με σκόρδο και μαϊντανό (για τους μεζέδες), το μαλακό κατσικίσιο τυρί σε κορμό (ιδανικό για καλοκαιρινές σαλάτες ή σαγανάκι), το βοτανοτύρι με μικρές μπάρες τυριού που κάνουν τις «αραχτές» τους σε αρωματισμένο λαδάκι με βότανα και, βέβαια, τον ανθότυρο και τη μυζήθρα.Οι ιδιοκτήτες διατηρούν μια μικρή φάρμα με αγελάδες στα Φάρσαλα, ενώ το γάλα για την πρώτη ύλη τους προέρχεται από φυλές ζώων που ανήκουν στις αυτόχθονες ποικιλίες της κεντρικής Ελλάδας.