Ρέγγα φιλέτο καπνιστό

Ελληνικό προϊόν
Ελληνικό προϊόν

Η ρέγγα είναι πολύ λιπαρό ψάρι, πλουσιότατο σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταµίνη Α, και µία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου και βιταµίνης D. ιδιαίτερα θρεπτικό εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνες και της χαμηλής ποσότητας κορεσμένων λιπαρών που περιέχει. Η ρέγγα θεωρείται απαραίτητο συνοδευτικό στην "εθνική" μας φασολάδα. Τα τρυφερά φιλετάκια ρέγγας σε φυτικό λάδι έχουν καπνιστεί σε καπνιστήριο με ξύλα.

18,50 / 1 Κιλό (kg)

Άμεση παραλαβή από το κατάστημα ή Άμεση Αποστολή

ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

Γραμμάρια (gr)

Δυνατότητα παραγγελίας: από 100 εως 1000 γραμ

Αποστολή με / Παραλαβή:
Ελαιοπηγή - Παράδοση κατ'οίκον
Παραλαβή από το κατάστημα

Λίγα λόγια για τον παραγωγό...
Η ιστορική αναδρομή ξεκινάει με τον Νικόλαο Λ. Βασιλούδη ο οποίος είχε αποικιακό καφενείο και δίπλα έφτιαχνε τουρσί για τις ανάγκες του μαγαζιού.
Το 1960 ο Νικόλαος ξεκίνησε να φτιάχνει τουρσί στο υπόγειο του αποικιακού, ίσως επειδή του περίσσευαν λαχανικά από το μεγάλο κήπο που τροφοδοτούσε το μανάβικο. Δούλευαν άνθρωποι της γειτονιάς, γυναίκες που είχαν ανάγκη το μεροκάματο, σχεδόν όλη η γειτονιά.Από το πρωί στις 8:00 ως το μεσημέρι, με ένα μικρό διάλειμμα, έπλεναν τα λαχανικά, τα έκοβαν, τα έριχναν στις δεξαμενές – κλιβάνους, τα τοποθετούσαν στην αλμύρα και τα συσκεύαζαν σε μικρά πλαστικά δοχεία. Στην αυλή υπήρχαν τσιμεντένιες δεξαμενές, όπου έβαζαν τα προϊόντα καρότα, λάχανα, πιπεριές, ντομάτες, αγγούρια, αφού τα είχαν βράσει.Αρχικά ο Νίκος έφτιαχνε λίγες ποσότητες για τα μαγαζιά της Ν. Ιωνίας και κάποια του Βόλου.

Αργότερα η μικρή επιχείρηση έγινε μικρή βιοτεχνία.
Ο Γιάννης Βασιλούδης του Νικολάου, μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο μπήκε στη δουλειά του πατέρα του. Αρχές της δεκαετίας του 1970 αποφάσισε με τον πατέρα του να πουλήσει το αποικιακό και να μεταφέρει τη βιοτεχνία τουρσιών από την Αναπαύσεως σε ένα μεγάλο οικόπεδο τέρμα της οδού Σταδίου, πάνω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. ΄Εχοντας ως βάση τη βιοτεχνία του πεθερού του , Μιχάλη Καλίκου, ο οποίος έφτιαχνε αλίπαστα και τουρσιά, ξεκίνησε καινούργια βιοτεχνία αλιπάστων και τουρσιών.Στην αρχή ο Γιάννης ξεκίνησε με 10-15 άτομα προσωπικό και η δουλειά ήταν εποχιακή. Αργότερα η επιχείρηση εφοδιασμένη με υπερσύγχρονα μηχανήματα δούλευε όλο το χρόνο και αύξησε το εργατικό της δυναμικό. Αγόρασε ψυγείο και καταψύκτη πρώτων υλών, ψυγείο τελικού προϊόντος. Στη μεγάλη και σύγχρονη και ολοκάθαρη βιοτεχνία υπήρχε χώρος επεξεργασίας αλιευμάτων, χώρος επεξεργασίας τουρσιών, χώρος συσκευασίας, αποθήκες, χώρος ωρίμανσης ψαριών και υπερσύγχρονος φούρνος. Τροφοδοτούσε τα αποικιακά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.Ο Γιάννης Βασιλούδης του Νικολάου παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά την Αικατερίνη, τον Νικόλαο και τον Μιχάλη

.Ο Νικόλαος και ο Μιχάλης το 1998 μπήκαν στην εργασία του πατέρα τους.Σήμερα ο Νικόλαος με τον Μιχάλη, μαζί με τον πατέρα τους Γιάννη, ο οποίος έχει ακόμα υπερβολική αγάπη για το «δημιούργημά» του και συμβουλεύει τα παιδιά του, τα οποία κληρονόμησαν την αγάπη του πατέρα για την επιχείρηση. Από τα ξημερώματα βρίσκονται στη δουλειά να επιστατήσουν τους 40 περίπου υπαλλήλους, να ρυθμίσουν τις εξωτερικές δουλειές με τις Τράπεζες, να στείλουν τα τουρσιά και τα αλίπαστα στον προορισμό τους, με την ίδια ποιότητα και γεύση εκείνης της πρώτης μικρής οικογενειακής επιχείρησης.