Χριστουγεννιάτικα μπισκότα-gingerbread man
- 3 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης
- 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή από σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 & 1/2 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1/4 κούπας πετιμέζι
- 1 αυγό
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να γίνουν κρέμα
- Ρίχνουμε το αυγό και το πετιμέζι και ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη σόδα & τα προσθέτουμε στο υγρό μας μείγμα.
- Χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη, την βάζουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ΄ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού και κόβουμε με κουπ πατ. (Πιο εύκολα γίνεται αν η διαδικασία γίνει πάνω σε αντικολλητικό χαρτί)
- Τα βάζουμε σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί κα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά
- Διακοσμούμε με γλάσο άχνης