Χριστουγεννιάτικα μπισκότα-gingerbread man

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
08/12/2022

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή από σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 & 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κούπας πετιμέζι
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να γίνουν κρέμα
  • Ρίχνουμε το αυγό και το πετιμέζι και ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη σόδα & τα προσθέτουμε στο υγρό μας μείγμα.
  • Χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη, την βάζουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ΄ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού και κόβουμε με κουπ πατ. (Πιο εύκολα γίνεται αν η διαδικασία γίνει πάνω σε αντικολλητικό χαρτί)
  • Τα βάζουμε σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί κα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά
  • Διακοσμούμε με γλάσο άχνης