Κοτόπουλο μιλανέζα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
29/10/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1 1/2 κιλά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 3 κ.σούπας αλεύρι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρι ρύζι
  • χυμό απο ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω το κοτόπουλο (αφού το πλύνω)μαζί με το κρεμμύδι, το σέλινο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Το βράζω πολύ καλά μέχρι να τεμαχίζεται χωρίς τη βοήθεια μαχαιριού
  • Σουρώνω κρατώντας το ζωμό του για να φτιάξω το ρύζι. Η αναλογία είναι 1 μέρος ρύζι , 3 μέρη ζωμός κότας.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι με το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς ρίχνοντας τον υπόλοιπο ζωμό του κοτόπουλου
  • Σε μια πιατέλα σερβίρω το ρύζι. Γύρω γύρω βάζω το κοτόπουλο μαδημένο σε μερίδες.
  • Η σάλτσα που θα φτιάξω δεν πρέπει να είναι πολύ πηκτή σαν μπεσαμέλ αλλά ρευστή. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το τριμμένο τυρί.
  • Περιχύνω με την πηκτή σάλτσα και σερβίρω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα