Λικέρ κανέλας

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
07/12/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο νερό
  • 900γρ ζάχαρη
  • 6 ξυλάκια κανέλας
  • 8-10 καρφάκια γαρύφαλο
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
  • 250 γρ κονιάκ
  • 450γρ τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό , τη ζάχαρη, το μέλι , την κανέλα, τα γαρυφαλάκια, τη φλούδα πορτοκαλιού.
  • Βράζετε για 15 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ή μέχρι να δείτε ότι το σιρόπι έχει γίνει ελαφρώς παχύρρευστο
  • Αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι και μετά το σουρώνετε με ένα πυκνό σουρωτήρι και προσθέτετε το κονιάκ.
  • Προσθέστε αμέσως μετά και το τσίπουρο. Βάζετε σε μπουκάλια , κλείνετε πολύ καλά και αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για 6-7 μέρες.
  • Το λικέρ σας τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα