Ψωμί από χαρουπάλευρο

Από ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ/ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ
22/02/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια χαρουπάλευρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε τη μαγιά με λίγη ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βγάλει φουσκάλες
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης χλιαρό), το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει.
  • Όταν φουσκώσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα