Ψωμί από χαρουπάλευρο
Από ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ/ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ
22/02/2018
- 4 φλιτζάνια χαρουπάλευρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1κ.γ. αλάτι
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Τοποθετούμε τη μαγιά με λίγη ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βγάλει φουσκάλες
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης χλιαρό), το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει.
- Όταν φουσκώσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.