Σπιτικό ποπ κόρν με λάδι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
29/10/2017

ΥΛΙΚΑ

  • Ποπ κορν
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της. Δεν χρειάζεται πολύ.
  • Βάζω μέσα περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας ποπ κορν. Φροντίζω οι σπόροι να είναι όλοι απλωμένοι καλά στην κατσαρόλα και όχι ο ένας πάνω στο άλλον.
  • Κλείνω το καπάκι και δυναμώνω στο φουλ το μάτι της κουζίνας.
  • Όταν σκάσουν τα πρώτα 3-4 ποπ κορν και ακούσω τον ήχο κλείνω τη φωτιά και τα αφήνω πάνω στο μάτι μέχρι να σκάσουν όλα.
  • Κουνάω την κατσαρόλα καλά πάνω στο σβησμένο μάτι και σταματάω μόνο όταν δεν ακούω άλλα σκασίματα.
  • Τότε και μόνο ανοίγω το καπάκι της κατσαρόλας και ρίχνω όσο αλάτι επιθυμώ. Για πιο πικάντικα ποπ κορν προσθέτω πιπέρι καγιέν ή και πάπρικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα