Σολωμός στο αλουμινόχαρτο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
17/06/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα σολωμού ή μπακαλιάρου(πάντα ξαλμυρισμένο)
  • κόκκους πράσινου πιπεριού
  • κόκκους άσπρου πιπεριού
  • 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Στρώνω ένα ταψί με αλουμινόχαρτο που όμως να είναι μεγάλο, να περισσεύει στις άκρες αρκετά. Λαδώνω το αλουμινόχαρτο που είναι μέσα στο ταψί.
  • Απλώνω τον σολωμό ή τον μπακαλιάρο στο αλουμινόχαρτο με την πέτσα από την κάτω πλευρά.Πασπαλίζω με το πιπέρι και ρίχνω λίγο αλάτι
  • Στύβω το ένα λεμόνι και περιχύνω το ψάρι και το δεύτερο το κόβω φετούλες και το βάζω πάνω στο ψάρι.
  • Ρίχνω λίγο ακόμη λάδι & τον μαϊντανό. Σηκώνω τις άκρες από το αλουμινόχαρτο και κλείνω μέσα το ψάρι.
  • Ψήνω για 25-30' και στο τελευταίο πεντάλεπτο αν θέλω(προαιρετικά) ανοίγω λίγο το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρω ζεστό το ψάρι και το περιχύνω με το χυμό λεμόνι που έχει μείνει στο αλουμινόχαρτο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα