Σολωμός στο αλουμινόχαρτο
- 4 φιλέτα σολωμού ή μπακαλιάρου(πάντα ξαλμυρισμένο)
- κόκκους πράσινου πιπεριού
- κόκκους άσπρου πιπεριού
- 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Στρώνω ένα ταψί με αλουμινόχαρτο που όμως να είναι μεγάλο, να περισσεύει στις άκρες αρκετά. Λαδώνω το αλουμινόχαρτο που είναι μέσα στο ταψί.
- Απλώνω τον σολωμό ή τον μπακαλιάρο στο αλουμινόχαρτο με την πέτσα από την κάτω πλευρά.Πασπαλίζω με το πιπέρι και ρίχνω λίγο αλάτι
- Στύβω το ένα λεμόνι και περιχύνω το ψάρι και το δεύτερο το κόβω φετούλες και το βάζω πάνω στο ψάρι.
- Ρίχνω λίγο ακόμη λάδι & τον μαϊντανό. Σηκώνω τις άκρες από το αλουμινόχαρτο και κλείνω μέσα το ψάρι.
- Ψήνω για 25-30' και στο τελευταίο πεντάλεπτο αν θέλω(προαιρετικά) ανοίγω λίγο το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
- Σερβίρω ζεστό το ψάρι και το περιχύνω με το χυμό λεμόνι που έχει μείνει στο αλουμινόχαρτο