Σπιτικές τορτίγιες(wrap)

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
13/04/2022

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2κ.γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.γλυκού μπείκιν πάουντερ
  • 50 γρ βούτυρο ή λάδι
  • 140-150γρ ζεστό νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνω το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder & ανακατεύω.Προσθέτω το λάδι ή το βούτυρο.
  • Με τα χέρια μου τρίβω το μείγμα ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Τοτέ προσθέτω σιγά σιγά και το νερό.
  • Αφού το ρίξω όλο αλευρώνω ένα πάγκο και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα.
  • Η ζύμη σε αυτό το στάδιο έχει γίνει μαλακή και ελαστική. Την αφήνω σε ένα μπωλ για 30' περίπου σκεπασμένη με μια μεμβράνη.
  • Την χωρίζω σε 8 κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγω σε στρογγυλό φύλλο πάντα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνω την τορτίγια για 30 δευτερόλεπτα απο κάθε μεριά.
  • Προσοχή το τηγάνι δεν πρέπει να έχει καθόλου λάδι και να μην είναι στο πολύ δυνατό.
  • Την γεμίζω με υλικά της αρεσκείας μου και τυλίγω σε ρολό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα