Σαλάτα με ψιλά φασόλια και τόνο
- 500 γρ φασόλια ψιλά
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1κ.σούπας κάπαρη
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- λίγο αλάτι
- 1κ σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 3κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αποβραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια. Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό και τα βράζουμε σε φρέσκο.
- Αρχικά έχουμε την φωτιά στο δυνατό και μετά μόλις πάρει βράση την χαμηλώνουμε αρκετά για να μη ανοίξουν τα φασόλια και χάσουν το όμορφο σχήμα τους.
- Μετά από 30' περίπου αφού δοκιμάσουμε τα βγάζουμε από την φωτιά , τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι, τον τόνο και την κάπαρη,
- Προσθέτω και το κομμένο κρεμμύδι.
- Ρίχνω και τα φασόλια και τα ανακατεύω καλά. Προσθέτω και φύλλα από μαϊντανό ή άλλο της αρεσκείας μου.