Σαλάτα με ψιλά φασόλια και τόνο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
12/07/2021

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ φασόλια ψιλά
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ.σούπας κάπαρη
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • 1κ σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 3κ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποβραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια. Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό και τα βράζουμε σε φρέσκο.
  • Αρχικά έχουμε την φωτιά στο δυνατό και μετά μόλις πάρει βράση την χαμηλώνουμε αρκετά για να μη ανοίξουν τα φασόλια και χάσουν το όμορφο σχήμα τους.
  • Μετά από 30' περίπου αφού δοκιμάσουμε τα βγάζουμε από την φωτιά , τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  • Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι, τον τόνο και την κάπαρη,
  • Προσθέτω και το κομμένο κρεμμύδι.
  • Ρίχνω και τα φασόλια και τα ανακατεύω καλά. Προσθέτω και φύλλα από μαϊντανό ή άλλο της αρεσκείας μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα