Σαγανάκι με μέλι και μαυροκούκι
- Κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
- 4κ.σούπας μέλι
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- αλεύρι για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2κ. σούπας σουσάμι
- 2 κ. σούπας μαυροσουσαμο
- Χωρίστε το τυρί σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σε ένα άλλο το αυγό.
- Βυθίζετε το τυρί στο αυγό να βραχεί καλά και αμέσως μετά στο αλεύρι μέχρι να σκεπαστεί καλά.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζετε μέσα το παναρισμένο τυρί.
- Το τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές ,μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Το βγάζετε από την φωτιά, το αφήνετε να στραγγίσει σε ένα χαρτί κουζίνας και το βάζετε στην πιατέλα.
- Επαναλαμβάνετε και με τα υπόλοιπα κομμάτια και μόλις τελειώσετε τα περιχύνετε με το μέλι και τα σουσάμια.
- Σερβίρεται ζεστό.