Ζύμη για εμπανάδας

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
24/02/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 50γρ ακόμη για το άνοιγμα του φύλλου
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι φυσικό
  • 80γρ βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι
  • Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κύβους και το δουλεύουμε να ενωθεί με το αλεύρι
  • Ρίχνουμε και 5-6 κ.σούπας νερό για να υγρανθεί λίγο και κατόπιν προσθέτουμε και τα αυγά.
  • Η ζύμη πρέπει να δουλευτεί καλά για να γίνει ελαστική. Κατόπιν την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 20' στο ψυγέιο.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε αρχικά την μισή σε πάχος 3 χιλιοστών περίπου .
  • Με το στόμιο μιας κούπας σχηματίζουμε κύκλους , τους γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας & τους κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
  • Πιέστε τις άκρες να κλείσουν καλά ή ένα πιρούνι ή με βρεγμένα δάκτυλα.
  • Ψήστε τα για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αν θέλετε τα αλείφετε με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό.
  • *μη ρίξετε παραπάνω αλεύρι από ότι λέει η συνταγή για να μην γίνουν σκληρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα