Τηγανητό ρύζι με λαχανικά
- 250 γρ ρύζι μπασμάτι
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα
- 1-2κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λωρίδες
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 2-3 κ. σούπας λάδι
- 1-2 κ. σούπας σόγια σως
- Βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και της προηγούμενης ημέρας.
- Σε ένα γουόκ (ή αντικολλητικό τηγάνι) σοτάρουμε με λίγο λάδι τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε το κρύο ρύζι και σοτάρουμε λίγο ακόμη. Κατόπιν ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά αλλά δεν τα ανακατεύουμε καθόλου για 1'
- Στη συνέχεια αρχίζουμε να τα ενώνουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το καλαμπόκι (ή λίγο αρακά ότι μας αρέσει)
- Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη σόγια σως και σερβίρουμε.