Τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
03/10/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα
  • 1-2κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λωρίδες
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 2-3 κ. σούπας λάδι
  • 1-2 κ. σούπας σόγια σως

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και της προηγούμενης ημέρας.
  • Σε ένα γουόκ (ή αντικολλητικό τηγάνι) σοτάρουμε με λίγο λάδι τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτουμε το κρύο ρύζι και σοτάρουμε λίγο ακόμη. Κατόπιν ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά αλλά δεν τα ανακατεύουμε καθόλου για 1'
  • Στη συνέχεια αρχίζουμε να τα ενώνουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το καλαμπόκι (ή λίγο αρακά ότι μας αρέσει)
  • Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη σόγια σως και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα