Tαχινόσουπα με χυλοπίτες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
10/02/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας σουσάμι
  • 1κ.γλυκού πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού και 1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 100 γρ χυλοπίτες
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζετε ελαφρά το σουσάμι με την πάπρικα προσέχοντας να μην καούν.
  • Προσθέτετε το ξύσμα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τις χυλοπίτες και αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όσο βράζουν, σε ένα μπολ ανακατεύεται το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε μια γεμάτη κουταλιά από το νερό που βράζουν οι χυλοπίτες.
  • Όταν οι χυλοπίτες είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα με το μείγμα από το ταχίνι.
  • Αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσουν μαζί ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε σε μπολ πασπαλίζοντας με το σουσάμι και την πάπρικα
  • Ρίχνετε από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα