Τραχανάς σούπα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
30/10/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
  • 3-4κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο ή εβαπορέ για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα
  • παξιμαδι(προαιρετικά)
  • 7-8 φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει μαζί με το λάδι
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τον τραχανά ,χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνετε αν θέλετε και 1/4 κ. γλυκού αλάτι.Μετά από 7'-8' ο τραχανάς θα έχει χυλώσει και θα έχει πιεί το νερό.
  • Σε αυτό το σημείο σβήνετε το μάτι , ρίχνετε το γάλα και αφήνετε πάνω στη φωτιά & ανακατεύετε να ενσωματωθεί και το γάλα.
  • Απολαμβάνετε προσθέτοντας ιδανικά παξιμάδι χοντροκομμένο και πασπαλίζοντας με πιπέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα