Μπάρες με νιφάδες ρυζιού και βρώμη

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
29/10/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ μέλι θυμαρίσιο
  • 1 συσκευασία ταχίνι Δραπετσώνας
  • 1 κουβερτούρα 125 γρ.
  • 150 γρ βρώμη
  • 100 γρ διογκωμένο ρύζι
  • 50 γρ φουντούκια
  • 50 γρ καρύδια
  • 50γρ φυστίκι αιγίνης
  • 70γρ κράνμπερις
  • 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το μέλι με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά & κόβω τους ξηρούς καρπόυς στο μούλτι
  • 2.Οταν ενωθούν η σοκολάτα με το μέλι  ρίχνω και το ταχίνι και ανακατεύω μόνο για λίγο
  • 3 Αμέσως μετα ρίχνω την βρώμη , τις νιφάδες και τους ξηρούς καρπούς
  • 4. Στη συνέχεια βάζω τα κράνπερις, τους σπόρους και την βανίλια.
  • 5 Στρώνω με λαδόκολλα ένα μακρόστενο ταψάκι και ρίχνω μέσα το μείγμα
  • 6. Το απλώνω πολύ καλά με τα χέρια μου να γίνει ομοιόμορφο
  • 7.Άφήνω στο ψυγείο να σφίξει περίπου για 4-5 ώρες
  • 8. Με ένα μαχαίρι κόβω τις μπάρες σε μέγεθος της αρεσκείας μου και τις τυλίγω με μεμβράνη
  • 9. Διατηρούνται στο ψυγείο.