Μπάρες με νιφάδες ρυζιού και βρώμη
- 150 γρ μέλι θυμαρίσιο
- 1 συσκευασία ταχίνι Δραπετσώνας
- 1 κουβερτούρα 125 γρ.
- 150 γρ βρώμη
- 100 γρ διογκωμένο ρύζι
- 50 γρ φουντούκια
- 50 γρ καρύδια
- 50γρ φυστίκι αιγίνης
- 70γρ κράνμπερις
- 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια
- 1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το μέλι με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά & κόβω τους ξηρούς καρπόυς στο μούλτι
- 2.Οταν ενωθούν η σοκολάτα με το μέλι ρίχνω και το ταχίνι και ανακατεύω μόνο για λίγο
- 3 Αμέσως μετα ρίχνω την βρώμη , τις νιφάδες και τους ξηρούς καρπούς
- 4. Στη συνέχεια βάζω τα κράνπερις, τους σπόρους και την βανίλια.
- 5 Στρώνω με λαδόκολλα ένα μακρόστενο ταψάκι και ρίχνω μέσα το μείγμα
- 6. Το απλώνω πολύ καλά με τα χέρια μου να γίνει ομοιόμορφο
- 7.Άφήνω στο ψυγείο να σφίξει περίπου για 4-5 ώρες
- 8. Με ένα μαχαίρι κόβω τις μπάρες σε μέγεθος της αρεσκείας μου και τις τυλίγω με μεμβράνη
- 9. Διατηρούνται στο ψυγείο.