Γλάσο άχνης

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
15/12/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ασπράδια αυγού
  • 4 κούπες τσαγιού ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα καθαρό και στεγνό μίξερ χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα σε δυνατή ταχύτητα.
  • Κατόπιν χαμηλώνω την ένταση και ρίχνω μέσα σιγά σιγά όλη την άχνη.
  • Ύστερα δυναμώνω πάλι την ένταση και χτυπάω για 1' μέχρι να γίνει ένα ωραίο γυαλιστερό γλάσο
  • Σε αυτό το σημείο μπορώ να προσθέσω και 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Το γλάσο μπορεί να μπεί σε κορνέ ή να απλωθεί και με σπάτουλα πάνω στο γλυκό.
  • Στην αρχή θα είναι υγρό μετά από λίγες ώρες όμως σκληραίνει.
  • Πολύ σημαντικό είναι τα αυγά σας να είναι ΦΡΕΣΚΑ γιατί το γλάσο δεν ψήνετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα