Mελομακάρονα(χωρίς σιμιγδάλι)

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
17/12/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλο
  • 450 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ αλεύρι κίτρινο
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 2κ.γλυκού κοφτές baking powder
  • ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 ποτήρια νερό- 2 ποτήρια ζάχαρη-2 ποτήρια μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αρχίζουμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βράζουμε για 2'-3' τη ζάχαρη με το νερό & τα ξυλάκια κανέλας.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο για 4'-5' και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά
  • Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε τα δυο είδη αλευρων , τα μπαχαρικά ,τη σόδα και το μπεικιν πάουντερ.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι.
  • Μόλις βάλουμε όλο το αλεύρι σταματάμε να το χτυπάμε για να μη βγει στην επιφάνεια το λάδι.
  • Πλάθουμε μέτριου μεγέθους μελομακάρονα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20΄περίπου , έως να ροδίσουν.
  • Ρίχνουμε στα ζεστά μελομακάρονα το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να το απορροφήσουν.
  • Πασπαλίζουμε με καρύδια.