Σούπα ροβίτσα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
28/11/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ροβίτσα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σούπας κύμινο ή κουρκουμά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε την ροβίτσα για 20'-30' σε ένα μπολ με νερό.
  • Ξεπλένουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα περίπου νερό. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε και αυτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και βράζουμε περίπου 40' σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε ρίχνουμε κύμινο ή κουρκουμά.
  • Αν το νερό απορροφηθεί και δεν έχει μαλακώσει το φασολάκι προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  • Όταν η ροβίτσα μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε άλλα 5' για να χυλώσει.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και βράζουμε 2-3' ακόμη.
  • Κατά την διάρκεια του βρασμού λεπτές φλούδες από το φασόλι θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας τα οποία μπορείτε να τα αφαιρέσετε αν θέλετε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα