Χορτοφαγικά μπέργκερς

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
07/05/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 115 γραμμάρια ή 1 1/2 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 25γρ ή 1/4 κούπας κάσιους ανάλατα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 115 φρέσκο ψωμί ψίχα ή 2 κούπες γαλέτα τριμμένη
  • 2κ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για 8-10' ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν
  • Σε ένα πολυκόφτη βάλτε τα λαχανικά, τον κύβο λαχανικών και τα κάσιους και ψιλοκόψτε τα.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα υλικά με τα μανιτάρια και ρίξτε την ψίχα από το ψωμί. Προσθέστε πάπρικα και πιπέρι.
  • Ρίξτε στα χέρια σας και στον πάγκο εργασίας λίγο αλεύρι. Σχηματίστε το μείγμα σε μπέργκερς.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο και τηγανίστε τα μπέργκερς για 4-5' από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα