Ελιόψωμο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
03/03/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ σκληρό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 60γρ ελιές καλαμών στραγγισμένες
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 160γρ χλιαρό νερό. Αφήνετε 2-3' να ενεργοποιηθεί.
  • Κατόπιν ρίχνετε το αλεύρι, 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνετε καλά.
  • Όταν η ζύμη γίνει ελαστική και μαλακή τη βάζετε σε ένα μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας.
  • Αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
  • Στο μεταξύ, στραγγίζετε τις ελιές και αφαιρείτε το κουκούτσι. Κόβετε σε κομμάτια.
  • Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη προσθέτετε τις ελιές και τη ρίγανη και ξανά ζυμώνετε.
  • Αν κολλάει το μείγμα ρίξτε λίγο ακόμη αλεύρι. Το πλάθετε σε καρβελάκι και αφήνετε για 1 ώρα ακόμη σε ζεστό μέρος.
  • Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 40' μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα