Νηστίσιμη ζύμη κουρού

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
09/04/2021

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 κ. σούπας baking powder
  • 1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
  • μαρμελάδα μήλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατεύεται με το baking powder.
  • Κάνετε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνετε το λάδι.
  • Στην ίδια κούπα γεμίζετε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό και το ρίχνετε και αυτό στο μείγμα.
  • Ζυμώνετε πολύ καλά και αν χρειάζεται ρίχνετε με ένα κουτάλι της σούπας λίγο λίγο ακόμη πορτοκαλάδα.
  • Η ζύμη θα γίνει μαλακή μετά από 6-7' ζύμωμα. Την κόβετε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού.
  • Ανοίγετε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια και γεμίζετε με μια κ. γλυκού γέμιση της αρεσκείας σας.
  • Κλείνετε καλά και κολλάτε τις άκρες με λίγο νεράκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα