Μπακαλιάρος με σαφράν και λευκό κρασί
- 750γρ μπακαλιάρο φιλέτο αλμυρό χωρίς κόκαλα
- 300ml λευκό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 γρ. σαφράν
- πιπέρι άκοπο
- ελαιόλαδο
- πουρέ πατάτας ή φρέσκα φασολάκια για γαρνιτούρα
- Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και το αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό για 24 ώρες μέχρι να ξαρμυρίσει.
- Είναι καλό να ακουμπάει ο μπακαλιάρος σε μια μικρή σχάρα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το αλάτι που κάθεται στον πάτο του μπολ.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαφράν και τον μπακαλιάρο.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει με το κρασί και τα υγρά του.
- Δοκιμάζουμε στο αλάτι αν χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή φρέσκα φασολάκια βρασμένα και αλατισμένα ελαφρά.