Μπακαλιάρος με σαφράν και λευκό κρασί

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
09/03/2021

ΥΛΙΚΑ

  • 750γρ μπακαλιάρο φιλέτο αλμυρό χωρίς κόκαλα
  • 300ml λευκό κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. σαφράν
  • πιπέρι άκοπο
  • ελαιόλαδο
  • πουρέ πατάτας ή φρέσκα φασολάκια για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και το αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό για 24 ώρες μέχρι να ξαρμυρίσει.
  • Είναι καλό να ακουμπάει ο μπακαλιάρος σε μια μικρή σχάρα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το αλάτι που κάθεται στον πάτο του μπολ.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαφράν και τον μπακαλιάρο.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει με το κρασί και τα υγρά του.
  • Δοκιμάζουμε στο αλάτι αν χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή φρέσκα φασολάκια βρασμένα και αλατισμένα ελαφρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα