Λαδένια

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
14/08/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ αλεύρι γενικής χρήσης
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1-2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ελιές καλαμών ψιλοκομμένες προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  • Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε 3-4κ. σούπας λάδι και λίγο αλάτι.
  • Όταν η ζύμη γίνει μαλακιά και ελαστική και δε κολλάει στα χέρια την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια πετσέτα.
  • Μετά από 1 ώρα περίπου και αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, λαδώνουμε ένα ταψί και τη βάζουμε μέσα
  • Την ανοίγουμε με τις παλάμες μας να απλωθεί παντού και κάνουμε βαθουλώματα με τα δάκτυλα.
  • Στρώνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας, το κρεμμύδι σε ροδέλες , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και ελίτσες ψιλοκομμένες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα