Κοφτό μακαρονάκι με τυρί

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
07/11/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 50γρ βούτυρο
  • 50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450ml γάλα πλήρες
  • 150γρ γραβιέρα
  • 50γρ παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στο μεταξύ, λιώστε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι.
  • Ανακατεύεται συνεχώς με το σύρμα για περίπου 2' μέχρι το μείγμα να κάνει φουσκάλες.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε λίγο λίγο όλο το γάλα.
  • Ξαναβάλτε το σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
  • Προσθέστε και το κασέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  • Βάλτε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίξτε τη σάλτσα με το λιωμένο τυρί και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήστε τα στο γκρίλ 5'-7' λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα