Μπακαλιάρος λεμονάτος στην κατσαρόλα
Από Pytheas seafood
20/03/2021
- 6 φιλέτα μπακαλιάρου καλά ξαλμυρισμένα
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γενικής χρήσης
- πιπέρι
- 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 5 πράσα χοντροκομμένα
- 56 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
- φρέσκο κρεμμύδι
- 1 kg πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- λίγο ζεστό νερό
- Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα πράσα, τα κλωναράκια του σέλινου, το φρέσκο κρεμμύδι, το ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για λίγο να μαραθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε τις πατάτες σε στρώσεις πάνω από τα λαχανικά και προσθέτετε και άλλο ζεστό νερό μέχρι να τις σκεπάσετε. Ρίχνετε άσπρο πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 10 λεπτά
- Προσθέτετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αφήνετε το φαγητό να μαγειρεύεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζετε το χυλό: Σε ένα μπολ, βάζετε το χυμό από τα λεμόνια, το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυλός.
- Προσθέτετε 3 κουταλιές ζωμό από την κατσαρόλα που βράζει το φαγητό και ανακατεύετε.
- Ύστερα από περίπου 5 λεπτά, προσθέτετε το χυλό στην κατσαρόλα, ανακινείτε καλά τη κατσαρόλα και σερβίρετε.