Φιστικοβούτυρο σπιτικό

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
16/04/2022

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμμάρια φυστίκια ανάλατα
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 με 2 κουταλιές μέλι
  • 1 με 3 κ. γλυκού σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε τα φυστίκια σε ένα ταψί αφού τα ξεφλουδίσετε.
  • Ψήστε τα φυστίκια για 3' ανακατέψτε τα καλά και ξαναψήστε για 3' μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
  • Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και μεταφέρετε σε ένα πολυκόφτη. Χτυπήστε τα για 2'-3' μόνα τους.
  • Προσθέστε το μέλι, το αλ΄άτι και το λάδι και ξαναχτυπήστε 4'-5' ακόμη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Φυλάσσεται σε γυάλινο αποστειρωμένο δοχείο στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα