Φιστικοβούτυρο με κακάο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
16/04/2022

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ανάλατα φυστίκια
  • 1 με 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 με 3 κουταλιές γλυκού σπορέλαιο
  • 45 γρ. κακάο
  • 170 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεφλουδίστε τα φιστίκια και απλώστε τα σε ένα ταψί
  • Ψήστε για 3' , ανακατέψτε καλά και ξαναψήστε για άλλα 3' μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
  • Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και χτυπήστε τα στον πολυκόφτη για 2'-3'.
  • Ξύστε με μια σπάτουλα τα πλαινά που έχουν κολλήσει και χτυπήστε για άλλα 2' μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να γίνει λείο.
  • Προσθέστε το κακάο, την άχνη και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα 2' ακόμη μέχρι να έχει την επιθυμητή σύσταση.
  • Φυλάσσεται σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για ένα μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα