Κέϊκ πορτοκαλιού με λάδι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
16/01/2025

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο ή μσό με σπορελαιο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν σαν κρεμα
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το χυμό μα΄ζι με το ξύσμα.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλευρι και ρίχνουμε το baking powder.
  • Χτυπώντασ στη χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύοντας απαλά στο χέρι προσθέτουμε το αλευρι στο μείγμα με τα υγρά
  • Μολις ενσωματωθεί σταματάμε το ανακάτεμα. Δε θέλει πολυ ώρα χτύπημα.
  • Βάζουμε σε φόρμα του κεικ περασμένη με λίγο λαδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αέρα μέχρι να ψηθεί καλά μεσα περίπου μια ώρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα