Ψωμί με αλεύρι ντινκελ

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
24/02/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ αλεύρι ντίνκελ
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού ξύδι
  • 350-400γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ρίξτε και την ζάχαρη. Αφήστε λίγη ώρα να ενεργοποιηθεί και να κάνει φουσκάλες.
  • Στο μεταξύ,στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Προσθέστε το νερό με την μαγιά και ρίξτε και το ξύδι
  • Ζυμώστε με το γάντζο ώστε να γίνει μια ζύμη ελαστική χωρίς να κολλάει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι ή αν είναι πολύ σκληρή λίγο νερό.
  • Κόβουμε την ζύμη σε δυο μέρη και ζυμώνουμε ή σε φρατζολάκι ή σε καρβέλι.
  • Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20-30' το ζυμάρι να "ξεκουραστεί" σκεπασμένο με μια πετσέτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ψήνουμε για περίπου 45 ' στο ταψί ή αν θέλουμε τα βάζουμε σε προθερμασμένη γάστρα όπως αναφέρεται στην συνταγή "Ψωμί στη γάστρα"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα