Ομελέτα με λαχανικά και λουκάνικα
Από Κρόκος-Αφοί Μοσχονά
14/12/2017
- 10ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- 5 αυγά
- 150 γρ σπανάκι
- αλάτι
- Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά περίπου
- Προσθέτουμε την πιπεριά και το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι αυτό να μαραθεί
- Προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε ήδη χτυπήσει και αφήνουμε την ομελέτα να σχηματισθεί και να ψηθεί στο κάτω μέρος
- Γυρίζουμε την ομελέτα απο την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 3-4 λεπτά
- Εναλλακτικά τελειώνουμε το ψήσιμο της ομελέτας στο φούρνο σε μέτριο γκρίλ για 4-5 λεπτά