Παπαρδέλες με κοτόπουλο και γιαούρτι

Από ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ
01/02/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ Παπαρδέλες ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό γιαούρτι 2%
  • 1 πράσινη και μια κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες
  • 3 κούπες ζεστό νερό
  • 2κ. σούπας βούτυρο
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες σε μέγεθος δάκτυλου, τα βάζουμε σε ένα μπόλ, τα αλατοπιπερώνουμε
  • Ρίχνουμε την πάπρικα , την ρίγανη, 3 κουταλιές της σούπας λάδι και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα
  • Τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια , ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε 3 κούπες ζεστό νερό.
  • Ρίχνουμε τις παπαρδέλες, σκεπάζουμε το τηγάνι(ή την κατσαρόλα) και χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να μαλακώσουν &να σωθεί το νερό
  • Προς το τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να παρει 1-2 βράσεις.
  • Τέλος , σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά. Σερβίρουμε το φιλέτο με τις παπαρδέλες ζεστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα