Ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα Τριπόλεως στη γάστρα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
02/12/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ Κιμά μοσχαρίσιο
  • 300γρ Παξιμαδάκι ολικής Κυθήρων
  • 200γρ Κασέρι Τριπόλεως
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ΑΛΑΤΙ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ΡΙΓΑΝΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον κιμά με τη μισή κούπα λάδι και όλα τα μπαχαρικά
  • Στο μούλτι λιώνουμε το κρεμμυδι με λίγο νερό και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα
  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι 4-5 παξιμάδια ολικής και τα βάζουμε και αυτά στο μπώλ
  • Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά.
  • Δίνουμε πλάθοντάς το το σχήμα του ρολού και αφού το χαράξουμε από πάνω με ένα μαχαίρι βάζουμε τα κομματια το τυριού μέσα
  • Μεταφέρουμε το ρολό στη γάστρα.Αν δεν έχουμε λαδώνουμε ένα ταψάκι και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ρίχνουμε από πάνω την άλλη μισή κούπα αφού την έχουμε χτυπήσει με μουστάρδα και χυμό λεμονιού.
  • Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
  • *μπορουμε να προσθέσουμε και πατάτες στη γάστρα κομμένες σε τέταρτα αφου τις έχουμε βράσει 7’-8’

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα