Ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα Τριπόλεως στη γάστρα
- 500γρ Κιμά μοσχαρίσιο
- 300γρ Παξιμαδάκι ολικής Κυθήρων
- 200γρ Κασέρι Τριπόλεως
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ΑΛΑΤΙ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ΡΙΓΑΝΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
- Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον κιμά με τη μισή κούπα λάδι και όλα τα μπαχαρικά
- Στο μούλτι λιώνουμε το κρεμμυδι με λίγο νερό και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα
- Θρυμματίζουμε στο μούλτι 4-5 παξιμάδια ολικής και τα βάζουμε και αυτά στο μπώλ
- Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά.
- Δίνουμε πλάθοντάς το το σχήμα του ρολού και αφού το χαράξουμε από πάνω με ένα μαχαίρι βάζουμε τα κομματια το τυριού μέσα
- Μεταφέρουμε το ρολό στη γάστρα.Αν δεν έχουμε λαδώνουμε ένα ταψάκι και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ρίχνουμε από πάνω την άλλη μισή κούπα αφού την έχουμε χτυπήσει με μουστάρδα και χυμό λεμονιού.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
- *μπορουμε να προσθέσουμε και πατάτες στη γάστρα κομμένες σε τέταρτα αφου τις έχουμε βράσει 7’-8’