Σπαγγέτι με αντζούγιες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
04/10/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 8-10 φιλετάκια αντζούγιας παστής(ή γαύρου)
  • 2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί μόνο την ψίχα
  • 1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπλένω ελαφρά τα φιλετάκια και χωρίζω τα φιλέτα στα δύο. Παράλληλα ψιλοκόβω τη ντομάτα σε κυβάκια
  • Σοτάρω σε ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, προσθέτω την ντομάτα και αφήνω να βράσει για 5'
  • Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το σπαγγέτι και αφήνω να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο και φρυγανίζω το ψωμί θρυμματισμένο και το κρατάω στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω το παστό ψάρι και σοτάρω σε λάδι για λίγα λεπτά.
  • Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στη σάλτσα με την ντομάτα.Αναμειγνύω καλά και με τις αντζούγιες
  • Τέλος, ρίχνω τον μαϊντανό , την κάπαρη, τις ελιές και σερβίρω πασπαλίζοντας με το θρυματισμένο ψωμί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα