Ταμπουλέ

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
25/03/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ πλιγούρι
  • 3 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 αγγούρια κομμένα σε κυβάκια
  • 3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 λεμόνια
  • 150 γρ παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπωλ με χλιαρό νερό μουλιάζω το πλιγούρι για 15 λεπτά (ή αν θέλετε μπορείτε να το βράσετε για 5'-7')
  • Ψιλοκόβω τα λαχανικά. Φροντίζω οι ντομάτες και τα αγγουράκια να μην έχουν σπόρια. Χρησιμοποιώ και το πράσινο μέρος απο τα κρεμμυδάκια ενω πετάω τα κοτσάνια στο δυόσμο και το μαϊντανό
  • Ενώνω τα λαχανικά με το πλιγούρι, ρίχνω το χυμό λεμονιού, το λάδι , αλατοπιπερώνω , ανακατεύω και αφήνω στο ψυγείο για 30' σκεπασμένο με μεμβράνη .
  • Το απολαμβάνω δροσερό σαν συνοδευτικό κυριώς γεύματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα